Így kell ananászt enni + ananász pucolás
2019. április 07. írta: Viktor2019

Így kell ananászt enni + ananász pucolás

Az ananász igazi szupergyümölcs, kiváló számos betegség kezelésére vagy megelőzésére. Nem mellesleg isteni íze van, sokan mégis a konzerv ananászt veszik. Pedig a konzerv ananásznak cukorszirup íze van, és nem olyan finom, mint a friss gyümölcs.

Ebben a bejegyzésben leírom és videón is bemutatom, hogyan lehet nagyon gyorsan szétbontani egy ananászt. Elmondom a rossz megoldást is, így mindenki pár perc alatt csodásan feltálalhat egy egész tálnyi friss ananászt.

Most lelövöm a poént, és megmutatom, hogyan is néz ki a feldarabolt és megtisztított ananász. A videót és a leírást pedig lejjebb találjátok:

vlcsnap-2019-04-07-22h01m39s887.png

Hogyan ne készítsd el az ananászt

(Ne így csináld! A helyes megoldás lejjebb!)

Van egy olyan megoldás, ahol levágják a gyümölcs alját és tetejét. Ezután az ananászt a talpára állítva a kést meg kell dönteni, s egyszerűen levágni a gyümölcs héját. Az eredmény egy megpucolt ananász, de ekkor még barnás pontok (szemek) vannak a narancssárga gyümölcsön. Ezeket ki kell vágni, mert nem ehetők és nagyon kemények:

ananasz_felvevagva.jpg

ananasz_barna_pottyok.jpg

Ilyenkor foghatsz egy kést, és az összes pontot kivághatod a húsból. Elég pepecselős feladat, de meg kell csinálni. A másik megoldás az átlós vágás. A szemek átlóban helyezkednek el, így egy késsel átlós csíkokat vágva pont kivágod a barna pontos sávokat. Ha így csinálod, akkor ilyen lesz a végeredmény:

ananasz_atlos_vagasok.jpg

Ezután már nincs más hátra, mint kivágni az ananász közepét, mert az egy keményebb rész, amit nem szoktak megenni. (A bolti ananászkonzerv szeletei is ki vannak lyukasztva középen, ott, ahol a gép kivágta a közepét.)

Végül fel lehet szeletelni az ananászt. Az eredmény: mindenhol ananászlé, minden ragad, és a gyümölcsöt valószínűleg eléggé széttrancsíroztad. A kurkászás miatt pedig soha többet nem akarsz majd ananászt enni.

 

De van ennél sokkal jobb megoldás, ami élvezetes, és imádni fogod.

Hogyan kell ananászt pucolni

Első lépésként itt is le kell vágnod az ananász alját és a tetejét. Ezután állítsd a talpára, majd hosszában pontosan vágd félbe.

Az egyik felét tedd félre, s vedd magad elé a másik felét. Ezt fektesd a hátára, hogy a lapos oldala legyen feléd. Középen látod a kissé fehérebb részt, az a magja.

Az oldalaktól átlósan befelé haladva ki tudod vágni a magot, egy háromszög alapú hasábként kiveheted a gyümölcsből. Fordítsd keresztbe az ananászt, majd vágd el néhányszor keresztben, amekkora falatkákat szeretnél majd tálaláshoz.

Újra fordítsd el az ananászt, majd oldalról vágj a gyümölcshús alá, elválasztva a héjától. Ha túl mélyen vágod, akkor benne lesznek a barnás szemek. Ahogy a videón látni fogod, egyszer-kétszer nekem is benne maradtak, ezeket késsel ki lehet szedni. Sokkal könnyebb, mint az előző verzióban az ÖSSZES magot kibogarászni.

És kész! A hasábokat elválasztottad a héjtól, s sok kis ananász falatkát kaptál. Rakd a tányérra, és ismételd meg a korábban félretett másik ananászféllel is a folyamatot. Itt a videó, mi hogyan csináltuk:

Ha tetszett a videó, iratkozzatok fel YouTube csatornánkra még több videóért: YouTube feliratkozás itt

De miért érdemes friss ananászt venni?

A videón látható ananászt 5 napja vettük a boltban, így kissé féltem, hogy már megromlott. Jártam már így, ilyenkor kicsit cefre íze van a gyümölcsnek, s bár gondolom ehető, nem finom.

A mostani gyümölcsön a felvágása után pár helyen néhány barnás foltot láttam, az túlérett. Egyszerűen kivágtam ezeket az apró részeket. Viszont az ananász többi része!

El tudjátok képzelni azt az ananászt, melyet a szájba véve ömlik ki belőle az ananászlé? Nem száraz, nem kemény, csak mézédes és istenien lédús? Na ez az ananász ilyen volt, sohasem volt még ilyen jó ananászunk. A jövőben megpróbáljuk kissé túlérlelni, mert ezt a lédússág mindent megér.

Ketten ettük az ananászt, és nagyon finom volt. Próbáljátok ki ti is, és írjátok meg hozzászólásban, hogyan sikerült az elkészítése!

Ha tetszett a videó, iratkozzatok fel YouTube csatornánkra még több videóért: YouTube feliratkozás itt

Itt pedig főzős Facebook csatornánk található, csatlakozz itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr9914747703

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása