Tortilla pizza pár perc alatt
2019. február 15. írta: Insta Marcsi

Tortilla pizza pár perc alatt

4.jpg

Ha csak pár perced van, de szeretnél egy jót enni, akkor ez a te recepted. Nem lesz olyan, mint egy olasz pizza, de azt otthon elég nehezen tudsz készíteni. Ha még sohasem sütöttél, ezzel is elkezdheted, s biztosan meghozza a kedved a főzéshez.

Miért nem rendelünk pizzát a pizzériából

Kisvárosban lakunk, összesen 2 pizzéria van. A lehető legolcsóbb alapanyagokból készítenek mindent, büdös húskészítményből, növényi alapú sajtból és még a feltétet is a végletekig kisprórolják. Az nem boldogít minket, hogy csak 1200 Ft egy pizza, mi inkább a jó minőségű kajákra szavazunk. Igazán dühítő, amikor két órát vársz pénteken a pizzára, s végül a pizzán büdös az elvileg szaláminak nevezett valami, vagy annyi olajat enged, hogy azon meg lehetne sütni a vasárnapi rántott húst.

Tortilla pizza recept hozzávalók

  • tortilla lap
  • paradicsomszósz
  • paradicsom
  • aszalt paradicsom, ha van otthon
  • szárított majoranna
  • szárított oregánó
  • szárított bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • sajt
  • gomba
  • póréhagyma vagy újhagyma
  • kukorica
  • olaj

Elkészítés

A fűszereket összekeverem a paradicsomszósszal. Fogok egy tortilla lapot, s ízlés szerint megkenem a tetejét a fűszeres paradicsomszósszal.

5.jpg

kb. így néz ki egy csomag alap tortilla, 4 darabos

A gombát feldarabolom, a hagymát felkarikázom, s egy kis olajon 1 perc alatt kicsit átpirítom.

A tortilla lapra teszem a felkarikázott paradicsomot, a gombás hagymát, mellé rakom az asztalt paradicsomot, a kukoricát és megszórom reszelt sajttal.

Nagyon alacsony lángon sütöm pár percig a pizzát, mivel minden összetevő már készen áll. Ennyi idő alatt a sajt elolvad, a paradicsom kicsit megsül és a tortilla pedig megpirul. Akkor jó a pizza, amikor a tortilla már szép barna, de ha néhány helyen kicsit feketébbre sül, annál finomabb lesz.

A pizzát azonnal lehet fogyasztani.

Miért jó ez a pizza?

Ez a tortillás megoldás egy újabb verzió, mellyel fel lehet dobni az esti kajálást. Itt nem a pizza alapon van a hangsúly, nem a tésztán, hanem a feltéten. A tortilla megpirítva, kicsit odaégetve szuper, és gyakorlatilag olyan feltétet lehet rátenni, amit szerettek.

A gyerek szalámis pizzát kap, mi amikor nem akarunk épp húst enni, akkor a fenti megoldást, de nagyon jól áll neki a paradicsomos alap helyett a fokhagymás tejföl is. Ekkor sima tejfölt kell elkeverni frissen tört fokhagymával, és ezzel megkenni a tortillát.

Árban is sokkal jobban megéri az ilyen pizza és tényleg pár perc alatt megvan. Ami viszont a legfontosabb, hogy magadnak nem a szemét élelmiszert pakolod a pizzára, hanem amit szeretsz. Mehet rá főtt tojás, bab, borsó, brokkoli, szalámi, sonka, mindenféle sajt, bármi.

Árak

A tortilla lap 250 Ft/4 darab, de sok helyen 750 Ft-ért adják. Néha a drágább árat kis mennyiségű teljes kiőrlésű liszt vagy pár szem mag hozzáadásával indokolják, de a különbség gyakorlatilag semmi. Nézzetek körbe jól!

A szárított paradicsom egy üvegnyi 500 Ft, de abban jó néhány darab paradicsom van, és extra csemegének számít, elhagyható, ha nem izgat téged az íze. A póréhagyma, paradicsom és a gomba ára szezonfüggő. Gyakorlatilag, ha a legdrágább téliszalámiból veszel 10 dekát, még akkor is alatta maradsz a pizzériás pizza árának. Hogy mennyire laksz jól, az csak a feltéttől függ, s 4 szelet tortilla van, lehet többet készíteni.

Mikor csináld?

Amikor csak akarod. Ha sörözöl a haverokkal, s ennétek valamit, akkor ezt a pizzát 10 perc alatt összedobjátok a paradicsom szeleteléstől kezdve a sütésig. Ha éhes a gyerek, akkor szinte azonnal kaphat jó minőségű kaját, a nem veri az asztalt. Csinálhatod húsimádóra, húsmentesre, olaszosra, magyarosra, itt igazán kiélheted a fantáziád, s magadnak csinálod meg a kedvenced.

Ha pedig fogyókúrázol, akkor egy tortilla lap olyan 190-200 kcal, erre jön, amit ráraksz. Segíthet átlendülni a fogyókúra nehézségein, hiszen nagyon jól fog kinézni, és a fogyókúra alatt legálisan ehetsz pizzát.

Próbáljátok ki, és mondjátok el, nektek mi volt a pizzán.

YouTube csatornánk

Ha tetszett a recept, ne felejtsetek el feliratkozni a YouTube csatornánkra! Olyan videórecepteket mutatunk be, ahol teljesen hétköznapi hozzávalókat veszünk a boltban, s ebből csinálunk egészséges, gyors és finom kajákat. Ezeket a recepteket te is összedobod otthon a boltban megvehető dolgokból, akár munka után, akár a gyerek mellett. Nézzétek meg, miről beszélünk itt, s iratkozzatok fel bátran: Így élünk mi YouTube csatorna

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr3814629552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása