Ha imádjátok a kínai kaját, ezt a receptet nem hagyhatjátok ki! Készüljetek fel arra, hogy ezt az ételt nem lehet abbahagyni, így tutira az utolsó falatig elfogy. Hús helyett karfiollal készül, de a húsimádó férfiak is tömni fogják. A recept kiváló, ha magas a koleszterinszinted, vagy a húgysavszinted, mégsem akarsz lemondani a finom kajákról.
Kínai kaja hozzávalók
- karfiol
- 2 evőkanál kukorica- vagy másmilyen keményítő
- 2 tojás
- 8 kanál liszt
- fél csomag sütőpor
- méz
- chiliszósz
- cukor
- szezámmag
- só
- víz
- zsiradék a sütéshez
Kínai kaja elkészítés
1. A karfiolt apró rózsákra szedem, majd megfőzöm. Ne legyen szétfőve, maradjon kicsit roppanós!
2. Egy száraz serpenyőben cukrot karamellizálok. Amint megbarnult, felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a mézet, és röviddel később a chiliszószt. Amint sűrűbbé vált, hozzáadom a szezámmagot. Hamarosan besűrűsödik és kész is!
3. A karfiolt megszórom a keményítővel és egy kis sóval, s jól összekeverem. Ha kell, pár csepp vízzel is megszórom őket, hogy jobban tapadjon a keményítő.
4. Tésztát készítek. A 2 tojást, a 8 kanál lisztet, fél csomag sütőport, kis sót és vizet elkeverem, hogy ragadós tésztát kapjak. Ebbe beleforgatom a karfiol rózsákat, majd forró zsiradékban aranybarnára sütöm őket.
5. A kisült karfiolokat beleforgatom a chilis szószba, és főtt rizzsel tálalom.
Ennyire egyszerű. Nagyon finom lesz a végeredmény, tényleg nem lehet abbahagyni!
A kínai szezámmagos karfiol elkészítését ezen a videón is megnézhetitek:
Ha tetszett a videó, ne felejtsetek el feliratkozni a csatornánkra ide kattintva!