Egy ütős kínai kaja szuper gyorsan és fillérekből
2019. március 22. írta: Insta Marcsi

Egy ütős kínai kaja szuper gyorsan és fillérekből

Ha imádjátok a kínai kaját, ezt a receptet nem hagyhatjátok ki! Készüljetek fel arra, hogy ezt az ételt nem lehet abbahagyni, így tutira az utolsó falatig elfogy. Hús helyett karfiollal készül, de a húsimádó férfiak is tömni fogják. A recept kiváló, ha magas a koleszterinszinted, vagy a húgysavszinted, mégsem akarsz lemondani a finom kajákról.

Kínai kaja hozzávalók

  • karfiol
  • 2 evőkanál kukorica- vagy másmilyen keményítő
  • 2 tojás
  • 8 kanál liszt
  • fél csomag sütőpor
  • méz
  • chiliszósz
  • cukor
  • szezámmag
  • víz
  • zsiradék a sütéshez

Kínai kaja elkészítés

1. A karfiolt apró rózsákra szedem, majd megfőzöm. Ne legyen szétfőve, maradjon kicsit roppanós!

2. Egy száraz serpenyőben cukrot karamellizálok. Amint megbarnult, felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a mézet, és röviddel később a chiliszószt. Amint sűrűbbé vált, hozzáadom a szezámmagot. Hamarosan besűrűsödik és kész is!

3. A karfiolt megszórom a keményítővel és egy kis sóval, s jól összekeverem. Ha kell, pár csepp vízzel is megszórom őket, hogy jobban tapadjon a keményítő.

4. Tésztát készítek. A 2 tojást, a 8 kanál lisztet, fél csomag sütőport, kis sót és vizet elkeverem, hogy ragadós tésztát kapjak. Ebbe beleforgatom a karfiol rózsákat, majd forró zsiradékban aranybarnára sütöm őket.

5. A kisült karfiolokat beleforgatom a chilis szószba, és főtt rizzsel tálalom.

Ennyire egyszerű. Nagyon finom lesz a végeredmény, tényleg nem lehet abbahagyni!

kinai2.jpg

kinai1.jpg

A kínai szezámmagos karfiol elkészítését ezen a videón is megnézhetitek:

Ha tetszett a videó, ne felejtsetek el feliratkozni a csatornánkra ide kattintva!

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr7114709633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása