Gyorsan elkészíthető, ízletes zabkása házilag recept
2019. február 14. írta: Insta Marcsi

Gyorsan elkészíthető, ízletes zabkása házilag recept

zabkasa2.jpg

Ez a zabkása recept az egyik legnépszerűbb videónk a csatornánkon, mivel tényleg gyorsan elkészíthető, finom, és bármi meg tudja csinálni. Az alapanyagok ára filléres dolog, a zab pedig nagyon egészséges, és hosszú órákig kitart. Lassan emeli a vér vércukor szintjét, s ideális a diétázók számára is.

Házi zabkása recept hozzávalók

  • 1 bögre apró szemű zabpehely 
  • 1,5-2 bögre tej vagy víz
  • 1 alma
  • ízlés szerint fahéj, méz, cukor

Elkészítés

A mennyiségnél bögrét írtunk, de mindenki annyit készíthet, amennyit akar. A lényeg, hogy a zabpehelyből az apróbb szeműt kell megvenni a boltban, mert azt lehet könnyen kásává főzni.

zabkasa1.jpg

csak bele kell önteni a zabpelyhet a lábasba

A hozzáadott tej mennyisége 1,5-2-szerese a zabpehelynek, ha túl sűrű marad a kása, akkor még lehet tejet önteni hozzá. Aki nem szereti a tejet, az vízzel is készítheti.

A zabpehelyt csak simán fel kell tenni a tűzre, ráönteni a tejet és belekeverni a lereszelt almát. Ezt így együtt kell főzni 1,5-2 percig, amíg sűrű kásává nem fől. Nem lehet elrontani, lehet kísérletezni!

Amikor kész a kása, ízlés szerint ízesítjük. Ha édes almát használtok, mint mi, pl. Goldent, akkor már elég ízt ad a kásának, mi még kis mézet tettünk bele. Fahéj nagyon jól illik hozzá, de kakaós vagy csokis zabkását is lehet csinálni. A nagyon édesszájúak cukrozhatják is, de ha van még alma, akkor inkább almával édesítsünk, s ne fehér cukorral.

A végeredmény azonnal tálalható. Minden gyerek imádja, s egy ízletes, házi és olcsó finomságot kapnak reggelire. S amiben jobb, mint a bolti, ebben nincs semmiféle tartósítószer, állományjavító vagy hasonló anyag.

zabkasa2.jpg

mi egy kis bogyós gyümölccsel gazdagítottuk

Házi zabkása árak

Az árakról: a hipermarketek saját márkás zabpelyhe olyan 230 Ft/0,5 kg, a drágább zabpehely kb. 400 Ft/0,5 kg. A fél kg az jó pár étkezésre elég, mert megdagad a tejben. A tej ára 200 Ft/liter körüli, az alma és más hozzávalók ára elhanyagolható, kb. 100 Ft-ra jön ki főzésenként. Az egész családnak reggelit tudtok varázsolni 100-300 Ft-ból, attól függően mit tesztek bele a zab és tej mellé.

A YouTube hozzászólások és üzenetek alapján másnak is bevált ez a recept, csináljátok meg ti is, és írjatok ránk, mennyire lett finom!

Ha tetszett a videó, ne felejtsetek el feliratkozni a YouTube csatornánkra! Folyamatosan készítünk oda videókat gyorsan és könnyen elkészíthető egészséges ételekről. Ráadásul a hozzávalók bármelyik kisvárosban is beszerezhetők. Iratkozzatok fel itt: Így élünk mi YouTube csatorna

A bejegyzés trackback címe:

https://mindennapiegeszsegunk.blog.hu/api/trackback/id/tr5414626576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása